De houdbaarheidsdatum

Wat is het verschil?

We hebben gemerkt dat we op een voedingsverpakking twee verschillende soorten informatie terug vinden rond de houdbaarheidsdatum. Maar wat is nu het verschil?

Ontdek het verschil op de onderstaande afbeeldingen. Doe dit door op de houdbaarheidsdatum te klikken.

Opeten of weggooien?

Klik op de vinger op de afbeelding om dit te ontdekken.

Zintuigen gebruiken

Bij producten met een 'ten minste houdbaar tot'-datum kun je vaak je zintuigen gebruiken. 

Ziet het product er nog goed uit? Heeft het geen verkleuringen, schimmel of rotte plekken? Als dat wel zo is, gooi het voedingsproduct dan weg. 

Ruikt het nog goed? Is de geur heel muf of overheersend, eet het dan niet. 

Proef een klein beetje. Als het vies smaakt, dan kun je het beter niet eten. 

Bij producten met een 'Te gebruiken tot'-datum (zoals verse vis en vers vlees) geldt: is het over de datum, gooi het dan altijd weg. Ook als we niets abnormaal merken met onze zintuigen, of als de verpakking nog dicht is.

    In de praktijk

    Hoe gaan we in de praktijk aan de slag met de houdbaarheidsdatum? Bekijk hiervoor het onderstaand instuctiefilmpje.

    Opdracht

    Wat doe je als je onderstaand voedingsproduct tegen komt in je koelkast? Gebruik onderstaand schema!

    Scan onderstaande QR-code voor de correcte actie.

    Ga terug naar het hoofdstuk over voedingsetiketten. Klik op onderstaande afbeelding.

    Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin